2016. október 12., szerda

EGY TEVÉKENYSÉG, MELY UTÁN NEM KELL ADÓZNI

Általánosságban elmondható, hogy bármit szerzünk bárhonnan, azután adót (illetéket, járulékot stb.) kell fizetni. Nevezzük bárhogyan is, a lényeg, hogy a központi költségvetés is kér belőle.

Van egy tevékenység, mely után nem kell hivatalosan adót fizetni. Néhány éve él ez a szabályozás.

Ez a tevékenység pedig a háztartási munka. Hivatalosan így szól: adórendszeren kívüli keresettel járó foglalkoztatásnak minősül a természetes személyek között háztartási munkára létesített jogviszony.

Mi az az adórendszeren kívüli kereset? Olyan járandóság, amelyet a fent meghatározott foglalkoztató háztartási munka ellenértékeként a háztartási alkalmazott részére juttat.

Mi számít háztartási munkának? Természetes személy és háztartásában vele együtt élő személyek, továbbá közeli hozzátartozói mindennapi életéhez szükséges feltételek biztosítását szolgáló alábbi tevékenységek:
  • lakás takarítása
  • főzés
  • mosás
  • vasalás
  • gyermekek felügyelete
  • gyermekek házi tanítása
  • otthoni gondozás és ápolás
  • házvezetés
  • kertgondozás

Nem tekinthető háztartási munkának:
  • ha a fenti munkákat egyéni vállalkozó vagy egyéni cég, társas vállalkozás tagja, munkavállalója végzi, ha a foglalkoztató mástól juttatásban részesül a háztartási alkalmazott által nyújtott szolgáltatás ellenértékeként
  • ha a természetes személy foglalkoztató üzletszerű tevékenységével összefüggő célt szolgál

forrás: pixabay.com

Adózni nem kell, mit kell akkor?
  • bejelenteni
Ha valaki háztartási alkalmazottat foglalkoztat (pl. otthonában takarítónőt, aki pl. nem egyéni vállalkozó), akkor havonta (vagy több hónapra előre) a munkavégzés megkezdése előtt köteles bejelenteni a NAV-nak az alábbi adatokat:
  • foglalkoztató adóazonosító jelét
  • háztartási alkalmazott adóazonosító jelét és TAJ számát
  • a tényleges foglalkoztatás kezdő napját
Ezt megteheti elektronikus úton (15T1043 H nyomtatvány) vagy a telefonos ügyfélszolgálaton (185-ös számon) keresztül telefonon.

FONTOS! A bejelentés papíron, postai úton vagy személyesen történő benyújtására nincs lehetőség.
A bejelentés módosításra, visszavonásra, a bejelentést követő 24 órán belül van lehetőség.

  • regisztrációs díjat fizetni
Melynek összege: 1.000 Ft, mely összeget háztartási alkalmazottanként havonta kell megfizetni, azaz minden hónapban, amikor pl. takarítónőt foglalkoztat. Ha előre jelenti be több hónapra, pl. félévre, akkor 6.000 Ft-ot kell fizetnie.

A regisztrációs díj megfizetését átutalással, számlaszámra történő készpénzbefizetéssel vagy a NAV ügyfélszolgálaton bankkártyával lehet teljesíteni.

FONTOS! Nem jár vissza a díj, ha az adott hónapban a foglalkoztatásra nem került sor és a bejelentést követő 24 órán belül nem mondta vissza a foglalkoztató.


Adót, járulékot nem kell megfizetni, regisztrációs díjat viszont igen. De itt még nem ér véget a történet, FONTOS tudni az alábbiakat is:

Fizetésre kötelezett csak a foglalkoztató természetes személy (pl. családanya), akit érint a bejelentési és a regisztrációs díjfizetési kötelezettség is. Adó és járulékfizetési kötelezettsége csak abban az esetben keletkezik, ha ezen kötelezettségeinek nem tesz eleget. Ha nem fizeti meg a regisztrációs díjat és/vagy nem jelenti be a háztartási alkalmazottat. A mulasztással érintett hónapokban a háztartási alkalmazottnak kifizetett bevétel teljes összege után Szja-t, Szocho-t, valamint az egyéni járulékokat meg kell fizetnie, azzal, hogy a háztartási alkalmazottat terhelő Szja-t, egyéni járulékokat is a foglalkoztató fizeti meg (mivel a mulasztás az ő érdekkörére vezethető vissza). Ha kötelezettségeinek teljesítését elmulasztotta, 100.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

Tehát az adórendszeren kívüli kereset a háztartási alkalmazott tekintetében semmilyen adó- és járulékfizetési kötelezettségen sem keletkeztet, még abban az esetben sem, ha a foglalkoztató bejelentési kötelezettségének teljesítését elmulasztotta.
Bevallással kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy sem a foglalkoztatót, sem a foglalkoztatottat nem terheli.


Némely pontokban hasonlít az egyszerűsítettfoglalkoztatás szabályaihoz.



Kapcsolódó jogszabály: 2010. évi XC. törvény

Ezen információkat a bejegyzés megjelenésének időpontjában hatályos jogszabályok alapján írtam, azóta nem frissítettem.