2016. október 4., kedd

TÜNDÉREK ORSZÁGA

Az anyuka az iskola kapujához ért. Pár perc és kicsengetnek, és újra megölelheti kisfiát. Most jobban várta, mint eddig bármikor, hogy finoman magához szorítsa. Szomorúan indult a reggel. Még nem felejtette el kisfia szótlanságát az iskolába vezető úton. Érezte, hogy valami nyomja kis lelkét, de tudta, ha rákérdez, feleletet nem fog rá kapni. Alig tudott a munkájára figyelni aznap, mert végig kicsi fia és reggeli szomorú, néma tekintete járt a fejében. Alig várta a délutánt. Munkahelyéről köszönés nélkül távozott, hirtelen tette le a tollat, vette fel a kabátját és csukta be maga mögött az ajtót. Léptei gyorsak voltak és türelmetlenek.

Végre megszólalt a csengő. Szíve erősebben kezdett verni, s mikor megpillantotta Tibikét, mosolyogva intett felé, jelezvén, hogy itt van. Sajnos Tibike nem mosolygott vissza, lassú léptekkel haladt anyukája felé, fejét lehajtva, szemüvegén keresztül vizsgálva a poros járdát. Édesanyja leguggolt hozzá, nem szűnő mosolyával az arcán, átölte bánatos kisfiát, hogy szeretetének melegségével bátorságot és erőt adjon neki. Erőt ahhoz, hogy szavakba tudja önteni azt, ami annyira elszomorítja. Tibike hagyta, hogy anyukája simogassa hátát, majd lassan felemelte kicsi fejét és anyukája szemét keresve ennyit mondott:

Senki nem akar velem játszani.

Egy mondat volt csupán. Az ölelés hatott- gondolta édesanyja és megsimogatta Tibike arcát, jelezvén köszöni a bizalmát és megérti bánatát. Ekkor eszébe jutott valami. Hirtelen felállt és csak ennyit mondott:

- Meg kell mutatnom Neked valamit!

Gyengéden megfogta kisfia kezét és szótlanul sétáltak fél órán keresztül, míg megérkeztek egy kis erdőbe. Amilyen hirtelen indultak el az iskola elől, olyan hirtelen álltak meg. S az anyuka mesélni kezdett.

  - Tudod, hol vagyunk most?

 - Egy erdőben – felelte Tibike unottan, mert nem értette, hogy miért akar neki édesanyja fákat mutogatni. Azt gondolja, majd a fák játszani akarnak vele?

 - Igen, de nem akármilyen erdőben. Itt előttünk áll egy kapu, melyen bejutva a Tündérek Országába jutunk. A Tündérek teljesítik majd a kívánságodat.

De nincs is itt semmi. Miért hoztál ide? Menjünk inkább haza.

Most leguggolt kisfiához és úgy mondta tovább nyugodt, halk szavakkal:

Azért hoztalak ide, hogy segítsek Neked barátokat szerezni, és hogy mosoly díszítse csinos kis arcocskádat. Bízzál bennem! Ahhoz, hogy a kaput meglásd, hinned kell erősen benne. Hunyd le kis szemed! Erősen kell akarnod és hinned abban, hogy amit igazán szeretnél, az valóra válik.

Tibike behunyta szemét. Türelmetlen volt és izgatott.

 Most nyisd ki a szemed! – szólt az anyukája.



Tibike kinyitott szemét és a meglepetéstől tátott szájjal állt hosszú percekig. Nem akarta elhinni, amit lát. Apró kis faágak repkedtek előtte, minden irányból érkeztek és egy kis idő után kaput formáltak. Tibike elengedte édesanyja kezét és elindult át a kapun. Nem tekintett vissza, csak ment előre. Ahogy átlépett a kapun egy csillogó szárnyú tündérkét pillantott meg, aki kedvesen mosolygott rá. Nem szóltak egymáshoz. Ez egy olyan világ volt, ahol nem kellettek szavak. A tündérke odaszállt Tibikéhez, megsimogatta arcát majd intett neki, hogy kövesse.

Egy tarka, illatos virágos rétre érkeztek. Madarak csiviteltek, méhecskék zümmögtek, színes pillangók repültek virágról virágra. Az ég vidám világoskék színe és a napsugarak huncut csiklandozása előhívta Tibike arcára a mosolyt. Igazi őszinte mosolyt. Mosollyal az arcán lépkedett lassan előre. Hirtelen egyre hangosabb viháncolásra lett figyelmes. A hang felé fordította fejét és megannyi tündérke szállt felé, kuncogva hívták játszani. Órákig szaladgáltak, bújócskáztak, fogócskáztak. Tibike észre sem vette, hogy repül az idő Tündérországban. Aztán egy ismerős hangra lett figyelmes. Kereste a hang forrását, de nem találta. Egyre hangosabban szólítgatta valaki:

- Tibike, ébresztő! Péntek van, ma még iskola. Ébredj, kisfiam!

Tibike kinyitotta a szemét és meglátta anyukáját. Rámosolygott és ennyit mondott, miután megdörzsölte szemét:

- Köszönöm anyukám, hogy megmutattad.

- Mit, kisfiam?

Hát Tündérországot.


Az anyukája nem szólt semmit, csak visszamosolygott kisfiára.





(a fenti történetet egy kép ihlette, az eredeti képet itt tudod megnézni)